I denne artikel vil jeg fortælle lidt om hvor vigtig det er, at få indført proteiner i din daglige kost for det handler om at få nok proteiner uden at overdrive, mange mennesker tror at jo flere jo bedre men det er et udbredt misforståelse når folk er på jagt efter de flotte muskler.
Men hvad er proteiner?
Ved hvert måltid bør du også indtage proteiner. De proteiner din krop optager vil blive nedbrudt til amino syrer og disse amino syrer bliver brugt til at genopbygge muskelvæv, som derfor virker bedst i takt med, at du træner da træning faktisk ødelægger muskelvæv, men det betyder ikke, at du skal indtage kilovis af proteinholdig mad, men hold dem i fornuftige mindre portioner igennem dagen. Proteiner frigør et hormon der hedder Glukagon, der gør det modsatte af hvad insulin gør, hvor insulin er med til at opbevare fedt så er Glukagon faktisk et fedt forbrændende hormon. Hvis du tilføjer proteiner til, hver af dine måltider vil du også få tilføjet dette fedt forbrændende middel. Proteiner er også med til at stabilisere dit blod sukker hvis du ikke for nok proteiner og kun kulhydrater vil dit blod sukker stige og falde som bølger.
Hvad for mad indeholder proteiner?
Økologiske æg og kød. Lad det almindelig kød ligge i disken, da kødet ofte kan indeholde væksthormoner og antibiotika. Fritgående fjerkræ, fisk og selv nogle rå nødder indeholder mange proteiner, så det er en god ide at integrer disse fødevarer i din egen kost og varier det, så du ikke bliver træt af det.
Forslag til proteinrig mad?
Til morgenmad kan man nemt lave en æggeomelet med spinat og dertil et æble det er nemt at have en lille snack med som f.eks en blanding af nødder. 28 gr. nødder indeholder i gennemsnit 190 kalorier med et fedtindhold, der kan varierer fra 13 gr. fedt til 22 gr. fedt. Nødder har et lavt indhold af mættet fedt og indeholder hverken kolesterol eller transfedtsyrer.
Til gengæld indeholder nødder masser af de sunde enkelt umættede og flerumættede fedtsyrer. Til frokost ville økologisk fisk, kalkun eller andet fjerkræ, men det behøver ikke kun at være Hvidt kød det er blot vigtig at det er økologisk, så selv kylling bryst og lår kan gå an her og vær ikke bange for det ekstra fedt. Til aftensmad kan man sagtens bruge det samme som til frokost og gerne økologisk bøffer. på den måde har du tilføjet proteiner til hvert af dine måltider og det behøver ikke at være voldsomme mængder du spiser for at få flest proteiner, men cirka 100 til 225 gr. kød pr måltid afhængig af din størrelse burde være nok.
På denne måde kan du føre sunde og naturlige proteiner til hver af dine måltider, så det er slet ikke så slemt at blive slank med proteiner.